Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Βασιλόπιτα η ιστορία της & συνταγή!

Περιγραφή

Νόστιμη βασιλόπιτα με μια πανδαισία γεύσεων, πέρα από τη συνιθισμένη. Θα σας ενθουσιάσει! 

Συστατικά

  • 1 1/2 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 6 χωρισμένα αβγά
  • 4 1/2 κούπες φαρίναπ
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • το ξύσμα & το χυμό ενός πορτοκαλιόυ
  • 1 κούπα ψημένα & χοντροκομμένα φουντούκια
  • 125 γρ. ψηφίδες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος
  • άχνη ζάχαρη


Διαβάστε περισότερο: Βασιλόπιτα 3 http://www.sintagespareas.gr/sintages/basilopita-3.html#ixzz17ztZQXWB






    Χτυπήστε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα
    Σε άλλο μπωλ χτηπήστε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν
    Στο μίγμα ζάχαρη - μαργαρίνη προσθέστε ένα ένα τα κροκάδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν
    Ύστερα ρίχνουμε το ξυσμα και το αλάτι
    Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το baking powder καλά, το ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό
    Έπειτα προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα ανακατεύοντας αργά & πολύ απαλά για να μην ξεφουσκώσει
    Σε μπωλάκι ανακατεύουμε τις ψηφίδες & τα φουντούκια με φαρίνα για να μην πάνε στον πάτο στο ψήσιμο και κολλήσουν
    Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας λίγο
    Απλώνουμε το μίγμα σε ταψί με βουτυρωμένη καλά λαδόκολλα
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών στο ράφι του κέικ για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου
    Για να βεβαιωθείτε πως ψήθηκε, βυθίστε ενα ξυλάκι για σουβλάκι. Πρέπει να βγαίνει καθαρό.Προσοχή, μην "αρπάξει"
    Αφού ψηθεί και κρυώσει λίγο, την αναποδογυρίζετε σε πιατελα, βγάζετε τη λαδόκολλα
    Μπήξτε το τυχερό νόμισμα,τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, στη πίσω πλευρά της πίτας
    Γυρίστε τη βασιλόπιτα στην μπροστινή πλευρά και πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη
    Μπορείτε να σχεδιάσετε το νέο έτος με γλάσο σοκολάτας (λιωμένη σοκολάτα ανακατεμένη με βούτυρο & ζαχαρη) ή ξύσμα πορτοκάλι. Πρωτότυπη ιδέα, με ρόδι
    Μπορείτε τριγύρω, στη διάμετρο της πίτας, να την δέσετε με μια κόκκινη κορδέλα



    Λίγα μυστικά ακόμα


    Η μαργαρίνη καλύτερα να μην είναι λιωμένη. Μην ανοίγετε το φούρνο το πρώτο μισάωρο. Προσέξτε να μην σας ξεφουσκώσουν κρόκοι και μαρέγκα στο ανακάτεμα.

    Καλή επιτυχία!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου