Χριστουγενιάτικοι Κουραμπιέδες |
Οι κουραμπιέδες είναι ένα γλυκό στενά δεμένο με τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Η άχνη της ζάχαρης, που δίνει αυτό το πάλευκο χρώμα συμβολίζει την αγνότητα των ημερών. Ποίος είναι αυτός που φαντάστηκε αυτές τις ημέρες χωρίς κουραμπιέδες; Ποίο σπίτι άνοιξε τις πόρτες του χωρίς ένα "χιονισμένο βουνό", από αυτό το γλύκισμα; Υλικά: 0.5 κιλό βούτηρο γάλακτος, 1 φλυτζάνι του καφέ, ζάχαρη άχνη, 2 κρόκους αβγών, 1,5 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ, 2 βανίλιες, 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα -ελαφρά καβουρντισμένα & χονδροκομμένα και περίπου 750 γρ. αλεύρι μαλακό Τρόπος παρασκευής: 1. Χτυπάμε καλά την άχνη με το βούτηρο και μετά ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά -μαζί με το αλεύρι- και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη. 2. Κάνουμε τη ζύμη μέτρια πιτάκια (διάμετρος 3-4 εκ.) και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. 3. Πριν να ξεροψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε άχνη παντού, για να γίνουν πάλευκα. http://www.katiana.gr |
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
Xριστουγενιάτικοι κουραμπιέδες! Christmas greek white snow cookies!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πρωτοχρονιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου