Χριστουγενιάτικοι Κουραμπιέδες |
Οι κουραμπιέδες είναι ένα γλυκό στενά δεμένο με τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η άχνη της ζάχαρης, που δίνει αυτό το πάλευκο χρώμα συμβολίζει την αγνότητα των ημερών. Ποίος είναι αυτός που φαντάστηκε αυτές τις ημέρες χωρίς κουραμπιέδες; Ποίο σπίτι άνοιξε τις πόρτες του χωρίς ένα "χιονισμένο βουνό", από αυτό το γλύκισμα; Υλικά: 0.5 κιλό βούτηρο γάλακτος, 1 φλυτζάνι του καφέ, ζάχαρη άχνη, 2 κρόκους αβγών, 1,5 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ, 2 βανίλιες, 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα -ελαφρά καβουρντισμένα & χονδροκομμένα και περίπου 750 γρ. αλεύρι μαλακό Τρόπος παρασκευής: 1. Χτυπάμε καλά την άχνη με το βούτηρο και μετά ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά -μαζί με το αλεύρι- και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη. 2. Κάνουμε τη ζύμη μέτρια πιτάκια (διάμετρος 3-4 εκ.) και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. 3. Πριν να ξεροψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε άχνη παντού, για να γίνουν πάλευκα. http://www.katiana.gr |
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
Xριστουγενιάτικοι κουραμπιέδες! Christmas greek white snow cookies!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου