Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Χρώμα στο υπνοδωμάτιο


Ένα υπνοδωμάτιο είναι ο πιο προσωπικός και ιδιωτικός χώρος του σπιτιού και ως εκ τούτου πρέπει να είναι σχεδιασμένα και διακοσμημένα κατάλληλα. Πέρα από τη διαμόρφωση και επιλογή στοιχείων όπως το κρεβάτι και τα έπιπλα, αυτό που χρειάζεται εξίσου σημασία και προσοχή είναι και το χρώμα στους τοίχους.
Η επιλογή του χρώματος είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες πριν καταλήξετε στην επιλογή σας.



1)      Όπως και σε όλα τα δωμάτια, έτσι και εδώ, πρέπει αρχικά να υπολογίσετε το μέγεθος του χώρου. Αν το δωμάτιο είναι μικρό τα σκούρα χρώματα θα το μικρύνουν ακόμη περισσότερο. Σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα το φως και τα ουδέτερα χρώματα είναι η ιδανική επιλογή. Αν έχετε μεγάλη κρεβατοκάμαρα μπορείτε αν πειραματιστείτε με διάφορες αποχρώσεις.
2)      Αποφασίστε για την αίσθηση που θέλετε να δημιουργήσετε στην κρεβατοκάμαρα. Την θέλετε χαλαρωτική, ρομαντική, παθιασμένη, νηφάλια, εκλεπτυσμένη, ή ότι άλλο σας εκφράζει. Ως γνωστό, κάθε χρώμα μπορεί να δημιουργήσει διαφορετική ατμόσφαιρα και αίσθηση. Για παράδειγμα το πράσινο είναι κατάλληλο για ηρεμία, ενώ το κόκκινο για περισσότερο πάθος. Αν θέλετε κάτι πιο ρομαντικό βάλτε ταπετσαρία με Floral θέμα.


3)      Μην αδιαφορήσετε για το χρώμα που έχουν τα έπιπλα, πρέπει να ταιριάζει με ότι έχετε μέσα στο δωμάτιο. Ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε μια κατεύθυνση προς τα πού θα κινηθείτε χρωματικά είναι ο υπολογισμός των επίπλων.

4)      Συμπληρώστε αποχρώσεις. Ένα υπνοδωμάτιο με ένα μόνο χρώμα γίνεται βαρετό, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει αν βάλετε στους τοίχους όλη την χρωματική παλέτα. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βάψετε κάποιον τοίχο, ή τις κολώνες αν υπάρχουν εμφανείς. Ο εμπλουτισμός των χρωμάτων μέσα στην κρεβατοκάμαρα δεν γίνεται μόνο με τα χρώματα στους τοίχους, αλλά και με τις κουρτίνες, τον κρεβατόγυρο, ή κάποια επιπλέον μαξιλάρια που θα βάλετε πάνω στο κρεβάτι. Υπολογίστε τα όλα αυτά πριν αποφασίσετε για τα χρώματα που θα συμπληρώσετε τον χώρο.

5)      Καλό είναι πριν βάψετε όλο τον τοίχο να δοκιμάσετε ο χρώμα βάφοντας ένα μικρό σημείο. Βέβαια το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό όταν είναι σε όλο τον τοίχο από τι σε ένα μικρό κομμάτι, αλλά είναι και διαφορετικό στον τοίχο από ότι στο δείγμα ή το κουτί της μπογιάς.

καλή επιτυχία!


 Φιλιά,
Βαλεντινα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου