Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑ - ΜΠΑΛΚΟΝΙ

 Το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο μπαλκόνι. Περνώντας από μια γειτονιά, βράδυ, μπορείς να ακούσεις συζητήσεις, μουσικές, αγώνες ποδοσφαιρικούς και ζητωκραυγές (απο τις φωνές καταλαβαίνεις ότι έχει μπει γκολ). 
 Ο καθένας έχει την προσωπική του όαση, λίγα ή πολλά φυτά, μερικά κεριά, καθίσματα, τηλεόραση (είπαμε το καλοκαίρι έχει championsleague).
 Βέβαια, διαφωνώ με το ''φόρτωμα'' ενός χώρου που έχει σαν αποτέλεσμα να χωράνε τα έπιπλα με το ζόρι και να μην μπορούν να καθίσουν άνετα οι ιδιοκτήτες και καλεσμένοι. Το θέμα θέλει πρακτικότητα. Η δική μου συμβουλή είναι να μετρήσετε το χώρο σας πριν αγοράσετε τα έπιπλα κήπου, να τοποθετήσετε με προσοχή τα φυτά σας χωρίς να το παρακάνετε σε ποσότητα ή μέγεθος (το καλοκαίρι έλεγα πάντα τη βεράντα της μαμάς ζούγκλα γιατί ήταν τόσο πολλά που μας ''έπνιγαν'' και δεν υπήρχε χώρος για εμάς).

 Άν κρατήσετε λοιπόν ένα καλό μέτρο, τότε θα απολαμβάνετε όχι μόνο αισθητικά τον εξωτερικό σας χώρο, αλλά και εργονομικά (ναι δεν θα στριμώχνεστε πια μεταξύ τραπεζιού και γλάστρας).
Δείτε πόσο όμορφη είναι η κάτοψη στη φωτό επάνω και να φανταστείτε ότι απλά κάποιος αποφάσισε να αξιοποιήσει το χώρο πάνω από το γκαράζ.....


Αυτή η τελευταία φωτογραφία είναι και η αγαπημένη μου! Λατρεύω τα έπιπλα, το χώρο που σχεδιάστηκε απλά αλλά τόσο προσεκτικά και απόλυτα. Τα έπιπλα είναι τόσο άνετα και μπορεί να φιλοξενηθεί ολόκληρο πάρτι με αρκετούς καλεσμένους (ο σκύλος προαιρετικός γιατί κάποιοι τρομάζουν, αν και συνήθως οι ίδιοι τα καταφέρνουν καλύτερα με τα ανθρώπινα άγρια θηρία χαχαχ). Το μόνο που θα πρόσθετα εγώ, είναι μερικές μαξιλάρες για άνεση και ατμόσφαιρα στο χώρο, ίσως και ένα μίνι μπαρ.


Χοχο
Βαλεντίνα