Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Δείγματα ατμόσφαιρας στο σπίτι....

 

 Εδώ και ένα χρόνο, έχω αναθεωρήσει για το ποια είναι η σωστή ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι. 

Περνώντας χιλιάδες εικόνες από τα μάτια μου, μέσα στα δύο τελευταία χρόνια που γράφω σ' αυτό το blog, έπαψαν να είναι ενδιαφέροντες οι τέλειοι, αψεγάδιαστοι χώροι που δίνουν μόνο μια ψυχρή ατμόσφαιρα και δεν σε προσκαλούν να περάσεις, να καθίσεις με τον οικοδεσπότη και να απολαύσεις μια ωραία φιλική επίσκεψη. 

Σκοπός είναι να πετυχαίνουμε πάντα δύο βασικούς στόχους:

1. να εντυπωσιάσουμε τα μάτια, ώστε να θέλουν να εξερευνήσουν το χώρο με χαρά

2. να είναι άνετος ζεστός και φιλόξενος.   

 Λατρεμένη για όλους μας η κουζίνα της γιαγιάς, καθαρή και με όμορφες μυρωδιές για καφέ, φαγητό και κουβέντα....

Βαζάκια με γλυκά και μαρμελάδες σε καλαθάκι ή στο ράφι έτοιμα για φάγωμα. Ε, αυτό κι αν είναι ατμόσφαιρα! Ένα παλιό αντικείμενο παίρνει ξεχωριστή θέση στο χώρο και αν είναι ενθύμιο, η αξία του αγαπημένη και ανεκτίμητη. Εγώ πάντως θα καθόμουν να παίξω με τα πλήκτρα της γραφομηχανής σίγουρα!
Ένα ξύλινο παλιό τραπέζι με έντονη την αντίθεση μιας βιομηχανικής καρέκλας είναι σίγουρα πιο αξιοπρόσεκτα από τα συνηθισμένα.....
Μην αφήσετε το χώρο να πάει χαμένο όταν τον χρειάζεστε, αλλά φροντίστε να γίνει με τάξη για να μην ''μπουκώσει'' και δώσει αρνητικό αποτέλεσμα.Δώστε χρώμα στο χώρο να ''ζωντανέψει''. Δείτε το σαν πίνακα με όμορφα χρώματα και αφήστε τα ουδέτερα, γήινα χρώματα για πιο μικρούς χώρους.


Διαλέξτε πλακάκια που θα δημιουργήσουν ένα παιχνίδισμα στα μάτια του κάθε επισκέπτη. 


Ξεκούραστοι και άνετοι χώροι για τον ύπνο και για το μπάνιο που να μοιάζουν με τις χίλιες και μια νύχτες αν μπορείτε. Είναι μια ωραία διάσταση για να παίξετε ο χώρος των μύθων και των παραμυθιών.


Επίσης, ναυτικοί κόμποι, είναι το αγαπημένο μου θέμα στο μπάνιο μιας και υπάρχει το υγρό στοιχείο έντονα στο χώρο. Ειδικές γωνιές είναι ο χώρος της εισόδου που σας βοηθάει να ξαλαφρώσετε από παπούτσια, τσάντες και παλτό και ευτυχώς είναι και πάλι must στις ημέρες μας.

Επίσης είναι πολύ όμορφο να δημιουργήσετε μια όμορφη γωνία με ένα καναπέ και κουβερτούλα ή ένα πουφ ή κάποια ιδιαίτερη πολυθρόνα για άνετο και μοναχικό διάβασμα.... Καλή επιτυχία σε ότι κι αν δημιουργήσετε.

Περιμένω φωτογραφίες σας από την προσπάθεια.

Χοχο
Βαλεντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου