Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ROOM DIVIDERS - ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΩΝ 70'S!


  Διαχωριστικά ή αλλιώς Dividers = μεγάλη λατρεία!


 Είναι πολύ όμορφο ένας χώρος να διασπάται σε μικρότερες επιφάνειες, όταν γίνεται με τη χρήση διαχωριστικών. Καθορίζεται με λεπτές γραμμές η διαφορετική χρήση του χώρου και ταυτόχρονα παραμένει ενιαίος. Όπως το εστιατόριο παραπάνω, ο χώρος της τραπεζαρίας παραμένει πιο prive και όμως δεν χάνεται η επαφή με τους υπόλοιπους θαμώνες. Το παραπάνω διαχωριστικό είναι από τα αγαπημένα μου! Είναι γλυπτό εγκατεστημένο στο χώρο. 


 Φαντάστηκα πολλές φορές ένα χώρο με φυσικά υλικά σαν το παραπάνω που βλέπετε, οπότε, όταν βρήκα τη φωτό, δεν μπόρεσα να αντισταθώ να τη μοιραστώ μαζί σας!


 Μία κουζίνα μπορεί να ''κρυφτεί'' πίσω από ένα διαχωριστικό και δίπλα να βρίσκεται η τραπεζαρία ή το σαλόνι. Έτσι αποφεύγετε να δουν την περιστασιακή ακαταστασία οι καλεσμένοι σας. Τα μεταλλικά διαχωριστικά είναι επίσης μεγάλη αδυναμία μου.

 Και περνάμε επιτέλους στη δεκαετία των 70'ς που η χρησιμότητα τους ήταν και εξωτερική εκτός από εσωτερική....


Όμορφες οργανικές φόρμες, επαναλαμβανόμενα σχέδια - μοτίβα και έξυπνα γεωμετρικά σχήματα, έδιναν μοναδική όψη στα κτίρια.


Χοχο

Βαλεντίνα 

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα!απο που μπορουμε να προμηθευτουμε τα διαχωριστικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχωριστικά έχουν τα καταστήματα επίπλων και τα είδη υγιεινής & πλακάκια, κυρίως όμως όλα όσα είδατε είναι κατά παραγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή