Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ....

 Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά λένε και έτσι είναι. Προβληματίστηκα πρόσφατα για ένα πολύ μικρό χώρο στην είσοδο του σπιτιού μου, που κλασσικά πίσω από την πόρτα βρίσκεται ένας καλόγηρος και φυσικά πάντα φορτώνεται με διάφορα (πανωφόρια, καπέλα, κασκόλ, ζώνες, τσάντες), εικόνα απαράδεκτη για μένα.


 Τι χρειάζομαι λοιπόν; Ένα σκαμπό διθέσιο με παχύ μαξιλαράκι, κρεμάστρες ανάλογα το ύφος που θέλω να δώσω και από πάνω ένα κομμάτι ξύλου για τα καπέλα και τις τσάντες μου. Κόστος; Αν τα πάρω όλα έτοιμα, περίπου 150 με 200 ευρώ όπως τα έχω υπολογίσει. Θα προσπαθήσω όμως να κάνω μόνη μου την κατασκευή και θα σας πω σύντομα το τελικό κόστος του project.
Επιστρέφουμε στο θέμα μας όμως.
Ένα καθημερινό καθιστικό απλής ιδιόχειρης κατασκευής, δείχνει εντυπωσιακό από το ύφασμα που επιλέχτηκε και μόνο. Ο τοίχος με ιδιαίτερα πλακάκια πορσελάνης είναι αρκετός από μόνος του για να τραβήξει τα βλέμματα.
Η πολυθρόνα σε σχήμα butterfly γίνεται πιο ελκυστική και χουχουλιάρικη με ένα ριχτάρι γουνάκι και ένα χρωματιστό μαξιλαράκι για πιο ανάλαφρη ατμόσφαιρα.
Συνδυασμός λευκό γαλάζιο και λίγο κόκκινο. Πολύ έξυπνος ο συνδυασμός της γαλάζιας πλάτης στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης , γαλάζιο το βελούδο της καρέκλας και πολύ μικρές δόσεις κόκκινου που μας αποσπούν την προσοχή.


 Τέλος, βίνταζ λεπτομέρειες περιτυλιγμένες από σκληρά industrial  υλικά, όπως μέταλλο και τσιμέντο.



H αρμονία σε ένα χώρο αναδεικνύει ηρεμία με ουδέτερα χρώματα και μια μικρή πινελιά γαλάζιου, ίσα ίσα για να μη γίνεται βαρετό και μονότονο.
Ακολουθήστε όσο μπορείτε αυτούς τους απλούς κανόνες και όλα θα φαίνονται όμορφα, όπως πρέπει να είναι η ζωή μας κάθε μέρα εξάλλου.

Χοχο 
Βαλεντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου