Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κεφαλάρια με ύφασμα.....


 Όσο σκέφτομαι αυτές τις μέρες το δικό μου κεφαλάρι και τι να κάνω με αυτή την πλευρά του δωματίου μου, τη βρήκα πολύ καλή την ιδέα, για νέο θέμα στο blog.




Οι πιο υπέροχες και αγαπημένες ιδέες, είναι αυτές οι δύο πρώτες. Μία εκτύπωση δαντέλας (που μπορείτε να την παραγγείλετε εκτυπωμένη σε χαρτί ταπετσαρίας, καμβά ή και ύφασμα ακόμη) και πολλά μαξιλάρια στημένα στον τοίχο, να δίνουν την αίσθηση απαλότητας αλλά θεαματικής οπτικής άποψης σε μεγάλη κλίμακα.

 




Μετά, οι υπόλοιπες επιλογές είναι δικές σας. 

Ένα λινό ή βαμβακερό ύφασμα κρεμασμένο είτε σε σιδηρόδρομο είτε σε συρματόσχοινο (που το προτιμώ πολύ) και οι εικόνες μιλάνε απο μόνες τους....





Ένα λεπτό χαλί επίσης, στο χρώμα της άμμου και με ανάγλυφα σχέδια δεν είναι καθόλου κακό τελικά....

Εδώ που τα λέμε, αν το σκεφτώ καλύτερα θα προτιμούσα κάτι τέτοιο πάνω από ένα μεγάλο καναπέ και χοντρές μαξιλάρες!

Vintage Moroccan Wedding Blanket


Σίγουρα θα απέφευγα μια μετριότητα σαν την παρακάτω φωτό. Ωραίο το ύφασμα, αλλά μικρή η διάσταση και μου αφήνει την αίσθηση ότι κάτι έχει μείνει μισό.





Δείτε διαφορά, πλούσια σε μέτρα η διάσταση, με κατώτερης ποιότητας ύφασμα, αλλά όμως δίνει καλύτερη εντύπωση, λόγω της κλίμακας. Με τα σωστά ομοιόμορφα αξεσουάρ, τελικά είναι οπτικά πολύ ωραιότερο το αποτέλεσμα.






Μια καλή ιδέα είναι και να κόψετε ένα κομμάτι ύφασμα στο σχήμα ενός κεφαλαριού που σας αρέσει και να το κολλήσετε στον τοίχο. Διαλέξτε και τα κατάλληλα μαξιλαράκια και παίξτε με την αντίθεση κλασσικών στοιχείων & εκσυγχρονισμένων κομματιών ή gadgets.



Τέλος,  το γνωστό τρίπτυχο. Διαλέξτε εσείς το υλικό και το θέμα. Φανταστείτε ένα σεντόνι, κομμένο στα τρία κομμάτια, τοποθετημένο σε τελάρα. Ένα ύφασμα έστω μονόχρωμο ή με μία γραμμή πάνω του, να περνά και από τα τρία κάδρα. Μια παλιά χοντρή κουρτίνα ή τραπεζομάντιλο, γιατί όχι;

 


Bedroom suite at Boulevard Leopold in Antwerp


Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και απλά φροντίστε μόνο η διάσταση να είναι σωστή ακολουθώντας τρείς βασικούς κανόνες:


1. επιλέξτε να καλύψετε όλο τον τοίχο από άκρη σε άκρη ή να καλύψετε από το ταβάνι ως το κρεββάτι χαμηλά σύμφωνα με το φάρδος του στρώματος.
2. συνδυάστε με ομοιόμορφα χρωματικά αξεσουάρ αν δεν μπορείτε να κάνετε χρωματικούς συνδυασμούς
3. αν το δωμάτιο είναι μικρό, μην βάλετε κάτι σε μεγάλη κλίμακα, γιατί τότε θα ''μπουκώσει'' και θα μοιάζει μικρό, όπως συμβαίνει και με τα έντονα χρώματα.

Φιλιά και καλή επιτυχία!

Χοχο
Βαλεντίνα

2 σχόλια:

  1. το πρώτο είναι πραγματικά εντυπωσιακό!! Καλή σου μέρα και καλή χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε! Ναι είναι αρκετά. Πως μπήκε η νέα χρονιά; Πως πάνε τα μαθήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή